Purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin a explicat că majorarea cu 5%, de la 1 ianuarie 2024, a salariilor personalului din instituţiile publice nu ba fi aplicată categoriilor de bugetari care au beneficiat de măriri salariale în cursului anului sau care au normative separate, cum ar fi cei din domeniul Educaţiei, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă discutat în şedinţa de joi a Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pot să vă dau acum o informaţie, s-a vehiculat majorarea cu 5% a salariilor personalului din instituţiile publice, acest procent de majorare nu se va aplica celor care au beneficiat în acest an de majorări salariale sau care au normative separate, cum ar fi domeniul Educaţiei. Mă mai gândesc şi la cel juridic, care are un procedeu administrativ prin care şi-au majorat salariile şi mai sunt şi alte domenii, ANAF, dacă nu mă înşel, şi CNAS. Aceste categorii de bugetari nu vor beneficia de această majorare, care, însă, se va aplica de la 1 ianuarie celorlalţi bugetari. Este un principiu luat astăzi în discuţie şi proiectul va intra spre aprobare în anul acesta într-o şedinţă ulterioară de Guvern", a declarat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.