Poliţiştii constănţeni au deschis dosar penal în cazul persoanelor de la căminul de bătrâni din Eforie Sud, care s-au simţit rău vineri seara, după ce s-au intoxicat cu o soluţie pentru acarieni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că după ce au fost făcute verificări bătrânii s-au putut întoarce în cămin.

„La data de 20 octombrie, în jurul orei 22.40, poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Eforie au fost sesizaţi cu privire la fapul că mai multe persoane dintr-un cămin de bătrâni acuză o stare de rău. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat şase persoane, care au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spital. S-a procedat la evacuarea celor 38 de persoane aflate în căminul de bătrâni. După efectuarea verificărilor de specialitate, s-a constatat că nu există pericol iminent, astfel că acestea au fost reintroduse în imobil. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, au anunţat reprezentanţii IPJ Constanţa.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa, Ana Maria Stoica, a afirmat că la căminul de bătrâni au intervenit două maşini de stingere, un echipaj CBRN, două echipaje de prim-ajutor, trei autospeciale pentru transport victime multiple şi şapte ambulanţe din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa.

„Sosiţi la faţa locului, colegii au evacuat toate persoanele din clădire şi au procedat pentru aerisirea incintei. De asemenea, toate cele 44 de persoane au fost evaluate medical la faţa locului, ulterior şase dintre ele fiind transportate la Spitalul Judeţean Constanţa pentru investigaţii medicale amănunţite, acestea fiind conştiente”, a explicat Ana Maria Stoica.

Ea a menţionat că în urma verificărilor nu au fost detectate substanţe periculoase în clădire.

„La faţa locului, colegii de pe echipajul CBRN au efectuat trei măsurători. Din fericire, nu au fost detectate substanţe periculoase în clădire. Totodată, s-a luat măsura aerisirii clădirii şi a schimbării lenjeriei de pat din întreaga clădire, în urma dezinsecţiei, care se pare că a avut loc în cursul zilei de ieri”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt a ISU Dobrogea.

Persoanele de la căminul pentru bătrâni s-au intoxicat cu o substanţă folosită împotriva acarienilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.