Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a anunţat că la defilarea de 1 Decembrie a invitat pentru prima oară Forţele Aeriene Române şi aliate, iar Poliţia Locală va defila cu un dispozitiv alături de reprezentanţi ai altor structuri naţionale. Cu acest prilej vor fi prezentate şi noile autobuze achiziţionate recent de municipalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vă pot spune că am invitat pe lângă oficialităţi, cetăţenii de onoare ai Constanţei, consilierii locali şi judeţeni, toţi parlamentarii judeţului Constanţa, liderii partidelor politice, directorii instituţiilor de învăţământ, directorii instituţiilor de cultură, toţi reprezentaţi diplomatici la Constanţa, fie că sunt consuli generali sau consuli onorifici şi evident veteranii de război. De asemenea, pentru prima dată la această defilare am invitat Forţele Aeriene Române şi aliate. Veţi vedea deasupra Constanţei, la momentul ceremoniei, avioane ce aparţin Armatei Române şi avioane care aparţin partenerilor noştri, de data această avioanele Forţelor Armate Canadiene”, a anunţat primarul municipiului Constanţa. 

De asemenea, edilul spune că tot în premieră Poliţia Locală va fi prezentă cu un dispozitiv la defilare. 

“Tot pentru prima dată, Poliţia Locală, ce a fost organizată după criterii de compatibilitate cu structura naţională de poliţie, va defila cu un dispozitiv pentru că aş vrea ca şi prin acest gest simbolic să arătăm unirea tuturor celor ce sunt de partea cetăţeanului, fie că vorbim despre militari, fie că vorbim despre jandarmi, fie că vorbim despre poliţişti din structura naţională sau structura locală. Trebuie să înţelegem că dincolo de momentele mai dificile din viaţa recentă a României, toţi aceşti oameni sunt acolo pentru binele nostru, pentru siguranţa noastră”, a explicat primarul.

El a mai spus că tot în cadrul paradei vor fi prezentate şi autobuzele recent achiziţionate de municipalitate.

“Tot în cadrul paradei pe lângă prezentarea echipamentelor pe care le are fiecare structură, am preferat să aducem şi autobuzele, întrucât au fost deja livrate primele autobuze din totalul celor 104. Dacă tot vine lumea să le arătăm şi să se convingă cu ochii lor cum vor arăta autobuzele în prima etapă. Evident, în a doua etapă vor fi şi autobuze electrice şi autobuze hibrid”, a menţionat edilul, spunând că acestea nu sunt cu nimic mai prejos decât autobuzele din capitalele europene. 

Manifestările de Ziua Naţională a României sunt organizate de Primăria municipiului Constanţa, împreună cu Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa şi Comandamentul Flotei. Parada forţelor armate va începe la ora 11.00

Defilarea cu tehnică specializată şi plutoane de militari va avea loc pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în faţa Monumentului Eroilor Independenţei din parcul Casei de Cultură a Sindicatelor.

De la ora 12:00, participanţii vor avea ocazia să admire o expoziţie de tehnică militară şi armament. De asemenea, la aceeaşi oră, va avea loc prezentarea noilor autobuze ale municipiului Constanţa.  Cu acest prilej Primăria va oferi celor prezenţi la eveniment 5.000 de steguleţe tricolore.

Tot de 1 Decembrie, Primăria municipiului Constanţa, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială, oferă constănţenilor o porţie de iahnie cu cârnaţi şi la un spectacol susţinut de diverşi artişti. Totul are loc între orele 11 şi 16, în corturile special amenajate din parcul Tomis II, Piaţeta Badea Cârţan, zona CET –Clubul Pensionarilor; parcul de la Gară şi Piaţeta Far.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.