Două ferme de păsări din judeţul Constanţa au fost amendate de Garda de Mediu cu 110.000 de lei, una pentru că a depăşit capacitatea maximă autorizată pentru creşterea păsărilor, iar cealaltă pentru că îşi desfăşura activitatea fără viza anuală, aceasta din urmă fiind închisă până la intrarea în legalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Mediu Constanţa a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că au fost făcute inspecţii planificate la două ferme de creştere intensivă a păsărilor cu o capacitate mai mare de 40.000 de locuri. 
 
“Societatea care desfăşoară activitate în comuna Lumina nu a respectat condiţiile din autorizaţia integrată de mediu, constatându-se că s-a depăşit capacitatea maximă autorizată pentru creşterea păsărilor de carne. De asemenea, nu a respectat frecvenţa stabilită prin actul de reglementare în ceea ce priveşte monitorizarea factorilor de mediu aer, apă, sol. S-a aplicat sancţiune în valoare de 50.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 278/2013 privind emisiile industriale şi au fost stabilite măsuri pentru conformarea cu autorizaţia integrată de mediu şi legislaţia în vigoare”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată a precizat că operatorul fermei din comuna Mihail Kogălniceanu a fost amendat cu 60.000 de lei pentru desfăşurarea activităţii fără viza anuală. De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu au decis suspendarea activităţii până la intrarea în legalitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.