Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa a anunţat că a fost confirmată cu COVID-19 femeia în vârstă de 28 de ani din Suceava căreia i s-a făcut rău pe plaja din Efortie Nord cu o zi în urmă, fiind declanşată o anchetă epidemiologică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Directorul DSPJ, Cristina Schipor, a declarat pentru News.ro, că miercuri a venit rezultatul testului de Covid-19 care a fost făcut femeii şi acesta este pozitiv. Femeia se află internată în Spitalul Municipal Medgidia. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică au declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz pentru a identifica persoanele care au intrat în contact cu femeia de 28 de ani.  
 
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Ana Maria Stoica, a declarat că paramedicii au fost solicitaţi marţi, să intervină la o femeie care se afla pe plaja din Eforie şi căreia îi era rău. 
“Paramedicii SMURD care încadrează şenilata de la punctul de prim-ajutor din Eforie Nord au fost solicitaţi de salvamari să intervină la o persoană care prezenta stare de rău pe plajă. Colegii s-au deplasat la faţa locului cu şenilata şi au preluat o femeie în vârstă de 28 de ani pe care au transportat-o la cort, acolo unde aceasta a fost evaluată medical”, a spus Ana Maria Stoica. 
Purtătorul ISU Dobrogea a precizat că femeia prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus şi a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. 
“Întrucât prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus, a fost solicitat în sprijin un echipaj de prim-ajutor care a venit şi transportat pacienta la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Facem menţiunea faptului că salvatorii constănţeni au fost echipaţi corespunzător pe toată durata misiunii”,.a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea. 
Femeia este din judeţul Suceava.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.