Peste 11.700 de absolvenţi ai claselor a VIII-a şi a Xll-a sunt aşteptaţi de marţi la şcoală pentru a participa la pregătirea suplimentară pentru examene, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean a luat măsuri precum asigurarea de substanţe dezinfectante la intrarea în sălile de curs şi amplasarea de pupitre distanţate şi individualizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat că a luat mai multe măsuri de protecţie pentru elevii care vor veni în şcoli din data de 2 iunie pentru pregătirea examenelor naţionale, printre care montarea de substanţe dezinfectante la intrarea în sala de clasă şi în toalete, aşezarea pupitrelor pentru păstrarea distanţei minime necesare şi individualizarea acestora cu etichete, după fiecare pauză spaţiul de lucru va fi aerisit.
De asemenea, au fost distribuite 266.000 de măşti achiziţionate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, în luna mai, unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa au pus în aplicare măsurile de prevenire şi protecţie în perioada desfăşurării activităţilor de pregătire pentru elevii din clasele terminale, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Astfel, în 160 de instituţii de învăţământ a fost organizat accesul în unitate astfel încât să se păstreze distanţa minimă necesară, să se realizeze dezinfecţia mâinilor şi a triajului epidemiologic, precum şi verificarea temperaturii elevilor înainte de accesul în interiorul şcolii, să se deruleze activitatea de pregătire pe grupe formate în sala de clasă astfel încât să se păstreze distanţarea socială. 
De asemenea, au fost stabilite pauzele de zece minute la fiecare oră, timp în care spaţiul de lucru va fi aerisit, vor fi dezinfectate încăperile cu substanţe biocide înainte de începerea activităţii şi de asemenea vor fi aerisite cel puţin 30 de minute, vor fi puse măşti la dispoziţia elevilor şi a cadrelor didactice, dar şi alte echipamente de protecţie, vor fi individualizate pupitrele, cu ajutorul etichetelor şi al reprezentaării grafice a aşezării în bancă, la intrarea în sală sunt asigurate dispozitive cu substanţă dezinfectantă pentru mâini atât în sala de clasă, cât şi la intrarea în toalete. 
Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a mai anunţat că a distribuit directorilor unităţilor de învăţământ 266.000 de măşti achiziţionate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, reprezentând o primă tranşă necesară desfăşurării optime a pregătirii pentru examenele naţionale.
De asemenea, la acestea se adaugă 2000 de kituri de protecţie împotriva Covid-19 (măşti, mănuşi, dezinfectant), asigurate de către echipa „Constanţa- Capitala Tineretului din România”, în cadrul Campaniei de donaţii „Safety Kit pentru educaţie“. Campania a fost organizată în parteneriat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Primăria Municipiului Constanţa, Banca Comercială Română, Maurer Residence, Techir.
“Aşadar, în perioada 2 – 12 iunie 2020, toţi elevii din clasele terminale sunt aşteptaţi în unităţile şcolare, în condiţii de siguranţă. În situaţiile în care unii absolvenţi nu au optat pentru pregătirea suplimentară în şcoală, managerii şi cadrele didactice vor continua activitatea on-line, prin intermediul platformelor utilizate până în prezent sau a altor mijloace convenite de comun acord. Până în acest moment aproximativ 65% dintre elevi au declarat că vor fi prezenţi în unitatea şcolară pentru activitate”, se arată în comunicatul IŞJ Constanţa. 
Marţi, 2 iunie, 11.784 de elevi, absolvenţi ai claselor a VIII-a şi ai studiilor liceale sunt aşteptaţi să participe la pregătirea suplimentară pentru examenele naţionale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.