Consilierii generali USR propun ca Piaţa Victoriei să fie rezervată protestelor, solicitând, astfel, convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în care să fie dezbătut un proiect de hotărâre în acest sens. De asemenea, consilierii propun un al doilea punct pe ordinea de zi a acestei şedinţe privind analizarea modului în care s-a decis organizarea unui festival în Piaţa Victoriei, în contextul în care informaţiile despre acest lucru sunt contradictorii, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, spunând că decizia a fost luată în partid, iar Primăria Capitalei oferind, ulterior, o declaraţie comună a tuturor primarilor prin care spuneau că toate deciziile care îi privesc pe bucureşteni sunt luate în consilii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierii USR cer grupului PNL să susţină această iniţiativă şi să voteze proiectul privind destinaţia spaţiului din faţa Guvernului.

”Voi discuta cu colegii din PNL despre această propunere. Dincolo de competiţia firească dintre partidele pe care le reprezentăm, trebuie să înţelegem că, în chestiuni majore, este necesară colaborarea şi susţinerea reciprocă”, spune Roxana Wring, preşedinte USR Bucureşti.

Iniţiativa USR vine în contextul în care Primăria Capitalei a decis organizarea unui târg de sărbători în Piaţa Victoriei. În urma protestelor izbucnite sâmbătă dimineaţă în piată, unde manifestanţii au împiedicat angajaţii primăriei să amenajeze târgul, apoi au demolat scena asamblată acolo, municipalitatea a anunţat că va muta festivalul într-o altă locaţie.

De asemenea, au apărut mai multe contradicţii privind decizia organizării acestui târg. Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a spus că decizia a fost luată în partid, însă ulterior Primăria Capitalei a transmis o declaraţie comună a celor şapte primari, prin care spuneau că „toate hotărârile care privesc viaţa bucureştenilor se iau în consilii”.

„Deciziile în administraţie trebuie luate în funcţie de raţiuni administrative şi nu în funcţie de raţiuni politice. În acest context, se impune reglementarea, prin hotărârea CGMB a faptului că Piaţa Victoriei rămâne spaţiu rezervat pentru manifestări civice, sindicale etc. O astfel de hotărâre este necesară pentru a preveni adoptarea unor decizii administrative în scop politic şi pentru a garanta acestui spaţiu bucureştean destinaţia deja consacrată prin manifestările publice din ultimii ani”, spune USR.

Consilierii susţin că evenimentele de tipul festivalurilor sau concertelor se pot desfăşura în aceleaşi spaţii în care s-au desfăşurat până acum în Bucureşti, având în vedere că pentru astfel de evenimente este nevoie de accesibilitate pentru cetăţeni, precum semafoare, treceri de pietoni, staţii RATB, precum şi de securitate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.