Medicii veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020 au verificat, în perioada 13.07.2020 – 19.07.2020, 221 de unităţi din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. În urma abaterilor constatate au fost aplicate amenzi în valoare de 366.000 de lei, iar un restaurant şi un fast-food au fost închise temporar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat, miercuri, că medicii veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020 au verificat, în perioada 13.07.2020 – 19.07.2020, 221 de unităţi amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Astfel, au fost verificate: 76 de restaurante, 5 pizzerii, 28 de  unităţi tip fast – food, 5 braserii, 15 unităţi de tip bufet, 3 unităţi tip bistro, 18 baruri, 2  snack baruri, 37 de magazine alimentare, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, 3 cofetării/patiserii, 6 rulote, 1 pensiune, 1 unitate produse congelate şi 2 tonete.

”Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 44 de unităţi, respectiv: 15 restaurante, 9 unităţi tip fast – food, 4 unităţi tip bufet, 2 magazine alimentare, 3 baruri, 1 pizzerie, 2 rulote, 1 braserie şi 4 laboratoare cofetărie/patiserie, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 366.000 de lei. Totodată, au fost emise 2 Ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast food şi un restaurant”, a transmis ANSVSA.

Principalele neconformităţi identificate în timpul acţiunilor de control oficial realizate de către echipele desemnate, au vizat:

- nerespectarea condiţiilor de igienă a spaţiilor şi ustensilelor de lucru: spaţii frigorifice neigienizate, pereţi şi paviment neigienizat;

- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

- manipularea produselor alimentare de origine animală fără respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

- funcţionarea activităţilor în domeniul alimentar în spaţii neînregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile Ordinului ANSVSA nr.111/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.