Meteorologii au emis Cod portocaliu de ploi torenţiale, cu cantităţi însemnate de apă, vijelii, descărcări electrice şi grindină, valabil până joi seară, la munte şi local în Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureş şi în sudul Moldovei. Totodată, în restul ţării, cu excepţia judeţelor Timiş, Mehedinţi, Dolj, parţial Constanţa şi Tulcea, este Cod galben de instabilitate atmosferică până în cursul nopţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) e emis o avertizare Cod portocaliu valabilă joi, între orele 10.00 şi 23.00, când în zonele montane, precum şi local în Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureş şi în sudul Moldovei, vor fi perioade cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50...80 l/mp.

Totodată, vor fi intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi grindină.

De asemenea, a fost emisă o avertizare Cod galben, valabilă de joi de la ora 10.00 pana vineri la ora 2.00, când în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Singurele judeţe care nu sunt vizate de avertizări sunt Timiş, Mehedinţi, Dolj şi, parţial, Constanţa şi Tulcea.

Meterologii spun că, la sfârşitul acestei săptămâni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele montane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.