Codul galben a fost prelungit, de sâmbătă până duminică dimineaţă, în 27 de judeţe din sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, unde vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii, cantităţile de apă putând ajunge până la 30-40 de litri pe metru pătrat. Precipitaţiile pot aduce la sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii reduse. În sudul ţării, vremea se menţine caniculară, cu temperaturi de până la 36 de grade şi cu disconfort termic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui sunt sub avertizare cod galben de sâmbătă, ora 09.00, până duminică, la aceeaşi oră.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în cele 27 de judeeţe din sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zona montană, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată, cu ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice şi intensificări de vânt cu aspect de vijelie, în unele zone fiind posibile chiar căderi de grindină.

În judeţele aflate sub avertizare, cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30-40 de litri pe metru pătrat.

Şi în judeţe care nu sunt sub avertizare cod galben s-ar putea să plouă şi să se producă descărcări electrice, dar vor fi în perioade scurte şi pe spaţii restrânse.

În regiunile sudice, vremea se menţine caniculară, cu maxime în jurul a 36 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală va atinge frecvent şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în zonele de câmpie şi podiş.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, temperaturile minime vor fi caracteristice unei nopţi tropicale.

ANM a atenţionat că precipitaţiile prognozate în România pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii reduse.

Paisprezece judeţe din Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi din nordul Moldovei au fost de vineri după-amiază până sâmbătă dimineaţă sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.