Câteva mii de credincioşi stau la rând, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, coada pelerinilor ajungând, joi la prânz, la trei kilometri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din interiorul Catedralei Mitropolitane joi dimineaţă, într-o procesiune la care au asistat câteva mii de credincioşi. 

Racla a fost purtată pe umeri de către preoţi, fiind necesară intervenţia jandarmilor, întrucât oamenii prezenţi în catedrală s-au îmbulzit pentru a atinge sfintele moaşte.

Oamenii s-au aşezat la rând încă din noaptea de miercuri spre joi, în jurul catedralei. La Iaşi au ajuns, în cursul dimineţii, 7.000 de oameni din localitatea Voluntari, îmbarcaţi în 140 de autocare, puse la dispoziţie de primăria din localitate.

La ora 13.00, rândul pelerinilor măsura trei kilometri, afluxul de credincioşi fiind în creştere.

Opt persoane au necesitat îngrijiri medicale în primele ore de pelerinaj, fără însă a fi nevoie de transportul acestora la spital.

Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi să ajungă la Iaşi în următoarele zile pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Anul acesta, pelerinii care vor veni la Iaşi se vor putea închina şi la moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, care vor fi aduse, joi seară, cu avionul din localitatea Katerini, Grecia.

Mai multe străzi din centrul oraşului sunt închise circulaţiei.

Sfânta Liturghie de duminică se va desfăşura pe o scenă amplasată în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.