Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a anunţat, joi seară, un focar de coronavirus în comuna Aghireşu, cu 21 cazuri pozitive provenind de la o fabrică. Unitatea a fost închisă pentru 14 zile, toti angajaţii, dar şi contacţii direcţi ai cazurilor confirmate fiind plasaţi în izolare la domiciliu. Prefectul anunţă că, dacă numărul de cazuri active va creşte, se va impune carantinarea comunei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem un focar activ în acest moment în comuna Aghireşu, cu 21 cazuri pozitive provenind de la o fabrică de pe raza comunei. Din totalul de 75 angajaţi testaţi, 24 sunt pozitivi, din care 21 au domiciliul pe raza UAT Aghiresu. S-a luat măsura suspendării activităţii unitatii pentru o perioadă de 14 zile şi a dezinfectării corespunzătoare a spatiilor de lucru”, a transmis, joi seară, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudan.

Potrivit acestuia, cei 24 de bolnavi pozitivi vor fi transportaţi la spitalele Covid din Cluj-Napoca pentru evaluarea medicală, aceştia fiind în prezent asimptomatici.

Contactii direcţi identificaţi din ancheta epidemiologică au fost carantinati la domiciliu pentru 14 zile (inclusiv ceilalţi 51 de angajaţi negativi şi apartinatorii acestora).

”Măsurile vor fi monitorizate prin intermediul instituţiilor abilitate, urmând ca, în situaţia în care numărul cazurilor pozitive va creşte, să fie luată în calcul măsura carantinării UAT-ului”, a mai transmis prefectul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.