Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat că peste 41 milioane lei vor fi investite în dotarea spitalelor de pe raza sectorului cu aparatură de ultimă generaţie şi anume Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo- Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi Spitalul Clinic Filantropia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Peste 41 milioane lei pentru trei mari spitale din Sectorul 1. Dotarea spitalelor de pe raza Sectorului 1 cu aparatură de ultimă generaţie este una dintre priorităţile mele. Nu putem asigura un act medical de calitate cu aparatură învechită şi uzată moral. Pentru a salva vieţi avem nevoie de echipamente performante şi medici bine pregătiţi. Acesta este motivul pentru care asigurăm o finanţare fără precedent, de peste 41 milioane lei, pentru trei mari spitale din Sectorul 1: Spitalul Clinic “Sfânta Maria”, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo- Facială “Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi Spitalul Clinic Filantropia. Cea mai mare investiţie, este în cuantum de 12,1 milioane lei şi este destinată achiziţionării unui Aparat de Rezonanţă Magnetică 3 Tesla, care asigură o scanare mai performantă a corpului uman. Acest instrument dotat cu tehnologie de ultimă generaţie permite o diagnosticare rapidă şi foarte precisă, pentru o gamă variată de afecţiuni”, a scris Clotilde Armand, marţi pe Facebook.

Ea a mai spus că alte achiziţii vitale pe care le finanţează Primăria Sectorului 1 sunt: Robot Chirurgical- 11,5 milioane lei, Analizator PET-CT Intraoperator pentru specimen tisular- 3,3 milioane lei, Sistem Ablaţie Tumorală prin Electroporaţie- 3,1 milioane lei, Mamograf- 1,8 milioane lei.

„Pentru a realiza această investiţie majoră, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat în şedinţa de astăzi (marţi - n.r.) încheierea unui protocol cu Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB)”, a completat Armand.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.