Primarul Clotilde Armand anunţă joi că la Primăria Sectorului 1 ”a venit un nou control de la Curtea de Conturi, controlată de oamenii lui Marcel Ciolacu şi Liviu Dragnea”. ”Vin din ce în ce mai des, în ultima perioadă, semn că se apropie alegerile”, spune primarul, care anunţă că va depune împotriva preşedintelui Curţii de Conturi numit de PSD o plângere pentru abuz în serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Găsiţi-i ceva lui Clotilde! Opriţi-o!” La Primăria Sectorului 1 a venit un nou control de la Curtea de Conturi, controlată de oamenii lui Marcel Ciolacu şi Liviu Dragnea. Vin din ce în ce mai des, în ultima perioadă, semn că se apropie alegerile”, a scris Clotilde Armand pe Facebook. 
 
”Haideţi să vă spun de ce a venit acum Curtea de Conturi şi să vă prăpădiţi de râs. Anul trecut, execuţia bugetară ne spune că am cheltuit 3,1% din buget pentru serviciul datoriei (împrumut+ dobândă). Anul acesta, vom plăti 3,2 % din buget. Avem trei împrumuturi făcute de fostele administraţii locale (2009, 2010 şi 2015) din care a mai rămas puţin de plătit. Un împrumut de la Banca Europeană de Investiţi – făcut pentru reabilitarea termică a blocurilor care este scadent în 2035. Mai avem unul la Banca Raiffeisen pentru reabilitarea clădirii administraţiei locale din Piata Mureş, în care ploua la momentul contractării împrumutului, scadent în anul 2030 şi unul la BCR care se termină acum. Repet, administraţia Clotilde Armand nu a contractat niciun împrumut nou, iar pe cele vechi le RAMBURSĂM ÎN AVANS! Dar ce să vezi ce au inventat ciolacii. Au trimis Curtea de Conturi în control în urma unei "analize de risc" pentru a analiza contractarea şi folosirea împrumuturilor!”, mai spune Clotilde Armand.
 
Ea precizează că a solicitat această analiză să îi fie prezentată şi ea nu există, pentru că nu i-a fost dată. ”Pur şi simplu se decide în plenul Curţii de Conturi că trebuie să fie un nou control la PS1 pentru că aşa vrea PSDPNL. Nimic despre alte sectoare conduse de PSD. Acolo nu există nici un risc”, completează primarul Sectorului 1. 
 
”Credeţi-mă că suntem primăria din Bucureşti cea mai verificată şi paraverificată de instituţii. Niciodată n-au găsit nimic care să nu fie la locul lor. Dimpotrivă. E doar bullying administrativ. Pe mine şi echipa mea nu ne deranjează controalele niciunei instituţii ale statului şi le punem la dispoziţie toate documentele, pentru că nu avem nimic de ascuns. Ce mă deranjează sunt controalele care vin să verifice acte încheiate în urmă cu 15 ani, cu iz de comandă politică, ce amintesc de un regim autoritar. Şi nişte inspectori de la Curtea de Conturi foarte obraznici şi aroganţi care au impresia că sunt nişte intangibili. Însă mă gândesc că asemenea practici pot fi combătute. Eu am avut răbdare cu ei dar atunci când instituţiile statului sunt folosite în scop politic şi electoral e cazul să le reamintesc pentru ce sunt ei plătiţi şi ce misiune au. Îl anunţ aici pe Marcel Ciolacu că voi depune împotriva preşedintelui Curţii de Conturi numit de PSD o plângere pentru abuz în serviciu. Şi să vedem clar cine stabileşte aceste controale, câte controale s-au făcut la primăriile PSDPNL în ultimii 3 ani şi de ce. Curaj, băieţi!”, mai spune Clotilde Armand. 
 
Potrivit primarului, ”Curtea de Conturi a României este instituţia condusă de un ins numit de Dragnea pentru 9 ani de zile şi are în componeţa personaje politice din anturajul d-nei Firea”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.