Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a precizat că va emite dispoziţiile necesare desfiinţării unor imobile, după ce a descoperit mai multe cazuri flagrante în care antreprenorii au ocupat abuziv domeniul public. „În lipsa cadastrului, domeniul public a ajuns pradă pentru rechinii imobiliari”, a mai spus ea şi a adăugat că a fost finalizată în această săptămână cadastrarea cartierului Bucureştii Noi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În ultima perioadă am descoperit mai multe cazuri flagrante în care antreprenorii au ocupat abuziv domeniul public. În lipsa cadastrului, domeniul public a ajuns pradă pentru rechinii imobiliari. Nu vorbim doar de mici bucăţi din preajma străzilor - pe care intenţionăm să le modernizăm sau din spaţiile verzi. Am constatat că parcele întregi sunt ocupate abuziv, iar pe ele au fost ridicate construcţii ilegale. Totul era făcut în dispreţul cetăţenilor şi al interesului public, cu complicitatea tacită a funcţionarilor publici. Urmează să emit dispoziţii de desfiinţare a acestor imobile, voi reveni în următoarea perioadă cu exemple concrete”, a scris Clotilde Armand, marţi pe Facebook.
 
Edilul a reiterat că a găsit în Sectorul 1 o situaţie catastrofală, domeniul public fiind cadastrat în proporţie de 5%.
 
„Vă spuneam că am găsit la Sectorul 1 o situaţie catastrofală, mai rea decât în cele mai defavorizate cătune. Domeniul public era cadastrat în proporţie de 5%. Aşa că am dezvoltat o metodă inovativă care a fost preluată şi de alte UAT-uri. În acelaşi timp, specialiştii primăriei digitalizează informaţia pentru a obţine hărţi în format GIS. Primele cartiere cadastrate complet au fost Aviaţiei şi Pajura. În plus, am cadastrat peste 100 de străzi pe care urmează să intervenim cu lucrări de investiţii în momentul în care avem votul în Consiliul Local. Primăria Sectorului 1 administrează un domeniu public uriaş: peste 1.000 de străzi, 1.200 de imobile şi 500 de hectare de spatii verzi. Pentru a putea investi în aceste străzi, spatii verzi şi clădiri este obligatoriu ca ele să fie cadastrate, aşa cum cere Codul Administrativ”, a completat edilul Sectorului 1.
 
Ea a mai anunţat că a finalizat săptămâna aceasta cadastrarea integrală a cartierului Bucureştii Noi.
 
„Am accelerat aceste demersuri şi vin acum cu o nouă veste bună, am finalizat în această săptămână cadastrarea integrală a cartierului Bucureştii Noi. Am trimis întreaga documentaţie pentru avizare la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, pentru a fi înregistrată în evidenţele de carte funciară. În imaginile de mai jos vedeţi cu culoarea roşie domeniul public necadastrat şi cu verde cadastrul făcut de noi”, a concluzionat Armand.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.