Activitatea în interiorul restaurantelor şi cafenelelor din municipiul Iaşi va fi suspendată, de marţi, pe fondul creşterii numărului cazurilor de coronavirus, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi. Aceeaşi decizie s-a luat şi entru alte 11 localităţi din judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit prefectului de Iaşi, Marian Grigoraş, CJSU a decis ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Iaşi şi din alte 11 comune să fie suspendată în perioada 6-12 octombrie.

Cele 11 comune în care cafenele şi restaurantele vor fi închise în interior sunt: Aroneanu, Costeşti, Mădârjac, Miroslava, Moţca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomeşti, Ţuţora şi Valea Lupului.

În toate aceste localităţi, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori.

Activitatea restaurantelor şi cafenelelor va fi permisă în interiorul clădirilor doar pentru clienţii cazaţi în unităţile hoteliere.

De asemenea, în aceeaşi perioadă se suspendă activitatea în domeniul jocurilor de noroc în municipiul Iaşi, dar şi în cele 11 comune menţionate anterior.

Totodată, se suspendă organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul a cinematografelor şi instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Iaşi.
În municipiul Iaşi, până luni s-au înregistrat 5.673 cazuri de coronavirus, 116 fiind depistate în ultimele 24 de ore.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.