Consilierul general PNL Ciprian Ciucu spune, referitor la măsura anunţată de primarul Capitalei, Gabriela Firea, de a interzice formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile legale, că municipalitatea interzice opţiunea bucureştenilor de a circula în condiţii civilizate, în loc să ia măsuri pentru îmbunătăţirea serviciilor de taxi. Consilierul îi cere primarului să nu strice puţinele lucruri bune care funcţionează în Capitală şi care nu i se datorează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În loc să se îngrijească să asigure serivicii de taxi la nişte standarde de calitate cât de cât acceptabile, Firea le refuză bucureştenilor opţiunea de a se deplasa în condiţii civilizate. Sistemele de tip Uber sau Taxifly au standarde de calitate mult peste standardele PMB şi este o glumă proastă ideea că Primăria, în acest caz, este interesată de binele bucureştenilor", spune Ciprian Ciucu.
 
El îi solicită primarului Capitalei să nu strice puţinele lucruri care funcţionează în Bucureşti, dar care se datorează pieţei libere, nu municipalităţii.
 
"În consacratul stil PSD, “dacă ceva funcţionează bine, dar nu e controlat de noi, trebuie distrus”, primarul general vrea să interzică sistemele alternative la serviciile de transport de tip taxi. Ştiu că lobby-ul firmelor de taxi, mai ales al celor din Ilfov, de acolo de unde îşi trage gândirea şi primarul Firea, care parazitează Bucureştiul, este foarte, foarte puternic", mai spune consilierul PNL.
 
Primarul Capitalei a anunţat luni, după o întâlnire cu reprezentanţii taximetriştilor, că vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează in prevederile legale, aceştia reclamând, printre altele, "concurenţa neloială practicată prin sistemele de aplicaţii online ce oferă servicii ilegale de taximetrie". În mai multe rânduri taximetriştii din Bucureşti, dar şi cei din alte oraşe, şi-au exprimat nemulţumirea faţă de serviciul de transport UBER, la sfârşitul lunii noiembrie, în Capitală, zeci de taxiuri mergând în coloană prin zonele aglomerate ale oraşului, în semn de protest.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.