Cinci pacienţi internaţi la Institutul de Boli Cadiovasculare din Iaşi au fost transferaţi la alte unităţi medicale din oraş, în urma incendiului violent din noaptea de marţi spre miercuri, care a provocat pagube importante la etajele superioare ale clădirii. Conducerea unităţii anunţă că ”se depun toate eforturile în vederea reluării în cel mai scurt timp a activităţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de către conducerea nstitutului de Boli Cadiovasculare din Iaşi, cinci pacienţi au fost transferaţi la spitalul C.I. Parhon, Institutul Regional de Oncologie şi Spitalul Sfântul Spiridon, toate din municipiul Iaşi.

”În urma incendiului, prima misiune a fost să evacuăm toţi pacienţii în zona de siguranţă. Ţinem să precizăm că nu s-au înregistrat victime. În acest moment este evaluată situaţia actuală a Institutului de Boli Cardiovasculare şi se depun toate eforturile în vederea reluării în cel mai scurt timp a activităţii unităţii medicale”, susţine conducerea Institutului de Boli Cadiovasculare din Iaşi.

Nu au fost evaluate cu exactitate pagubele materiale cauzate de incendiu, însă conducerea ICBV precizează că acestea sunt importante.

”Urmează să se facă o evaluare pe fiecare secţie a tuturor pagubelor”, mai precizează conducerea ICBV Iaşi, care adaugă că ISU Iaşi, dar şi SMURD s-au mobilizat exemplar şi au acţionat cu profesionalism.

Intervenţiile chirurgicale programate, miercuri, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi au fost sistate, iar pacienţii care ar fi trebuit consultaţi au fost trimişi acasă. Conducerea unităţii a anunţat că blocul operator, Secţia ATI, dar şi mai multe saloane au fost afectate de incendiu.

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi. Iniţial au fost evacuaţi 18 pacienţi situaţi la etajele superioare ale clădirii, ulterior fiind evacuaţi şi pacienţii de la etajele inferioare.

Incendiul a fost stins după şase ore de intervenţie. Reprezentanţii ISU au anunţat că Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi a fost sancţionat cu avertisment în cursul anului 2017 întrucât nu deţinea autorizaţie de securitate la incendiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.