Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, explică decizia autorităţilor de a renunţa la a lua în calcul gradul de vaccinare al personalului din şcoli în decizia de a organiza cursuri online sau cu prezenţă fizică, el arătând că, în contextul variantei Omicron, care afectează şi persoanele vaccinate, "a fost necesară schimbarea strategiei cu privire la modul de funcţionare a şcolilor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pragul de 60% vaccinare a personalului din învăţământ a fost un indicator foarte bun atâta vreme cât el a putut să accelereze procesul de vaccinare a personalului din învăţământ, suntem la peste 70% grad de vaccinare a personalului din învăţământ la nivel naţional. Avem 2838 de şcoli şi grădiniţe în care gradul de vaccinare era sută la sută din 17.631. 14.000 erau peste 60 la sută. Asta arată responsabilitatea profesorilor, învăţătorilor, educatorilor faţă de siguranţa sanitară. Dar acum odată cu specificul acestei variante Omicron, care din păcate afectează şi persoanele vaccinate, a fost necesară schimbarea strategiei cu privire la modul de funcţionare a şcolilor", a afirmat Sorin Cîmpeanu, joi seară, la B1 Tv.
 
El a explicat că a fost introdus ca indicator în luarea deciziei privind funcţionarea şcolilor gradul de ocupare a paturilor de spital destinate patologiei COVID pentru că este important să nu existe presiune asupra sistemului medical şi să nu se creeze blocaje cu privire la capacitatea de spitalizare. 
 
"E nevoie să facem orice pentru a nu bloca spitalele. În acest orice, din păcate, am înţeles că trebuie să facă parte şi intrarea în online a şcolilor şi grădiniţelor, în judeţul respectiv”, a subliniat ministrul.
 
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a abilitat ministerele Educaţiei şi Sănătăţii să modifice ordinul comun care reglementează desfăşurarea cu prezenţă fizică a cursurilor şcolare astfel încât aceasta să fie permisă în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital pentru pacienţii cu infecţie COVID. Astfel, şcoala ar urma să se desfăşoare online acolo unde mai mult de 75% din paturi sunt ocupate. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat,  pentru Educaţie Privată, că vor exista şi alte schimbări în ordinul comun Ministerul Educaţiei- Ministerul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.