Măsurile de securitate luate în timpul vizitei Papei Francisc la Iaşi, din 1 iunie, vor fi similare cu cele ale unei vizite a preşedintelui Statelor Unite ale Americii, a anunţat primarul din Iaşi, Mihai Chirica. Peste 150.000 de persoane sunt aşteptate la întâlnirea cu Sanctitatea Sa, în centrul oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în timpul vizitei la Iaşi, din 1 iunie, a Papei Francisc vor fi luate măsuri de securitate excepţionale în oraş.

"Este una dintre cele mai importante vizite la Iaşi de când s-a născut România. Vor fi luate măsuri de securitate extreme, la nivelul unei vizite a preşedintelui SUA. În zona pieţei Palatului Culturii, unde se va desfăşura întâlnirea Papei Francisc cu oamenii, sunt deja verificate reţelele subterane de apă, gaz, care vor fi sigilate în perioada vizitei. Zona centrală va fi închisă în totalitate circulaţiei. Vor fi în total cinci kilometri de garduri metalice. Papamobilul cu care se va deplasa Sfântul Părinte este construit la noi în ţară, de către cei de la Dacia Renault", a spus primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Autorităţile se aşteaptă ca peste 150.000 de persoane să participe la întâlnirea cu Papa Francisc din 1 iunie, care se va desfăşura în piaţa Palatului Culturii din Iaşi.

"Scena va avea 50 de metri lăţime şi este special concepută pentru acest eveniment. Vor fi 30 de ecrane mari în centrul oraşului, astfel ca oamenii să poată urmări evenimentul. Alte ecrane vor fi montate în cartiere, pentru ca ieşenii să poată vedea tot ce se petrece în centrul oraşului. Vor fi create culoare speciale pentru accesul în zona unde are loc evenimentul. Autocarele cu pelerini, iar noi credem că vor fi sute de autovehicule, vor fi parcate pe Splai Bahlui, iar de acolo oamenii vor fi preluaţi de 150 de autobuze ale societăţii de transport public", a afirmat primarul Mihai Chirica.

Întrebat despre costurile alocate de municipalitate pentru eveniment, Chirica a spus că "nici nu mai contează acest lucru".

Potrivit reprezentanţilor Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi, Papa Francisc va sosi la Iaşi în după-amiaza zilei de 1 iunie, iar la ora 17.25 va face o vizită la Catedrala "Sânta Fecioară Maria, Regină" din oraş, după care se va deplasa cu papamobilul în piaţa Palatului Culturii, unde va susţine un discurs în faţa credincioşilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.