Două loturi de chipsuri de legume eco au fost retrase de la vânzare, iar clienţii care au cumpărat aceste produse sunt sfătuite să nu le consume, din cauza depăşirii valorii admise pentru acrilamidă, o substanţă dăunătoare pentru om, anunţă Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANSVSA, furnizorul Dennrre a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a două loturi de chipsuri de legume eco (producător Go Pure), cu data de expirare 15 aprilie şi 22 aprilie. Iniţiativa este determinată de depăşirea valorilor admise ale acrilamidei.

Persoanele care au cumpărat aceste produse sunt sfătuite să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazine, în perioada 2-23 martie, urmând a primi contravaloarea lor.

Acrilamida este o substanţă care poate să apară în unele alimente atunci când sunt prăjite sau tratate la temperaturi înalte, fiind dăunătoare pentru om.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.