Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va prelua în administrarea sa autobaza RATB Floreasca pentru construirea unei parcări, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa de miercuri. Unul dintre consilieri a atras atenţia că prin cedarea autobazei, Regia ar putea avea un deficit de locuri de parcare, cerând să fie prezentate în şedinţă alternativele. Directorul RATB, Adrian Mihai, a precizat că autobaza RATB Floreasca va fi relocată pe un teren de lângă depoul Giurgiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de hotătâre a fost aprobat cu 39 de voturi „pentru”, trei abţineri şi nouă voturi „împotrivă”.

Consilierul general Bogdan Stroe a atras atenţia că RATB ar putea rămâne fără locuri de parcare pentru autobuze, dacă cedează autobazele.

„Din datele pe care le-am aflat de la directorul RATB, înţeleg că Regia ar rămâne, prin cedarea a două autobaze, cu un deficit de locuri de parcare pentru autobuze şi în nici în acest proiect, nici în cel cu autobaza din Pipera, nu s-a propus locul pentru mutarea lor. Care sunt locaţiile alternative? Atât timp cât nu se dau locaţii alternative pentru autobaze, nu putem vota acest proiect”, a spus Bogdan Stroe.

Directorul RATB Adrian Mihai a explicat că autobaza RATB Floreasca va fi relocată pe un teren de lângă depoul Giurgiului.

„Există o altă locaţie care trebuie aprobată, este goală momentan, lipită de depoul Giurgiului. Nu cred că cineva îşi închipuie că pleacă autobaza, iar autobuzele nu vor mai avea unde să stea. Suntem asiguraţi. Acea parcare este necesară în zonă, nu se întâmplă nimic”, a spus directorul RATB.

Grupul USR a votat împotriva proiectului, Roxana Wring motivând că până la construirea unei parcări ar fi trebuit întrebaţi cetăţenii şi ar trebui făcut inclusiv un studiu istorico-arhitectural.

„Cetăţenii din zonă mi-au spus că sunt împotriva acestei parcări acolo, într-o zonă rezidenţială, pentru că deja zona a fost distrusă de PUZ-uri şi PUD-uri pe spaţii verzi. Înainte de a face parcare în locul autobazei RATB ar trebui întrebaţi cetăţenii. Am primit o sesizare şi de la un expert din Ministerul Culturii, care a spus că ar trebui elaborat un studiu istorico-arhitectural, pentru că unele dintre acele clădiri pot fi transformate în imobile pentru cultură. Propunerea mea ar fi fost să nu fie astăzi pe ordinea de zi. Cum nu poate fi scos, vom vota împotrivă. Trebuie analizate cu atenţie oportunităţile”, a explicat Roxana Wring.

Terenul pe care se află autobaza RATB Floreasca are o suprafaţă de 19.580 de metri pătraţi.

„Municipiul Bucureşti în acest moment se confruntă cu un deficit major de locuri de parcare şi din acest motiv se doreşte suplimentarea acestora în anumite zone, care se află în plină dezvoltare imobiliară. (...) Prin construirea acestei parcări, Municipiul Bucureşti doreşte să vină în sprijinul cetăţenilor în vederea fluidizării circulaţiei rutiere, cât şi a ambuteiajelor”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit adresei RATB ataşată la proiectul de hotărâre, Regia va reloca autobaza Florească din strada Donizetti nr. 8-10 din Sectorul 2 într-o altă locaţie, în termen de maximum un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.