Cea mai mare parte a ţării se află luni sub avertizare cod portocaliu de caniculă, excepţie făcând 11 judeţe, inclusiv zona de litoral, care se vor afla sub avertizare cod galben.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANM, luni. în cea mai mare parte a ţării va fi Cod portocaliu - val de căldură în intensificare şi extindere; disconfort termic accentuat.

”În Maramureş, Crişana, Banat, Moldova, sudul Olteniei şi al Munteniei şi cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 şi 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, a mai arătat ANM.

O altă avertizare, Cod galben - val de căldură şi disconfort termic ridicat, este în vigoare luni, în judeţele Harghita, Covasna, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea şi Constanţa.

Potrivit ANM, luni valul de căldură se va menţine. În estul Transilvaniei, în Dobrogea şi în nordul Munteniei şi al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 şi 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 şi 21 de grade.

În Bucureşti, până marţi dimineaţă, valul de căldură, canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 36...39 de grade, iar cele minime de 17...21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.     

Începând de marţi, valul de căldură se va retrage spre jumătatea estică.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.