Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi au declanşat joi un protest spontan, nemulţumiţI că veniturile le-au fost diminuate faţă de luna precedentă, în unele cazuri diferenţa ajungând şi la 1.300 de lei

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La protest au participat asistenţi medicali, infirmieri, îngrijitori, dar şi farmacişti din cadrul spitalului ieşean, oamenii adunându-se în cursul după-amiezii în faţa unităţii medicale.

Potrivit liderului sindical de la spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, Victorela Vieriu, veniturile unora dintre angajaţii unităţii au fost diminuate faţă de luna trecută cu sume cuprinse între 300 şi 1.300 de lei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“Colegii mei sunt foarte supăraţi. Este un protest spontan pentru că au scăzut veniturile. Avem asistent medical cu scădere de 1.300 de lei, altul cu 900 de lei, eu cu 700 de lei. Tot ne-au spus că salariile cresc, dar realitatea este alta“, a declarat Victorela Vieriu.

Angajaţii spitalului ieşean acuză guvernul că a minţit când a anunţat că în sănătate salariile au crescut spectaculos.

“E o minciună ce spun la televizor domnii din guvern. Mi s-a tăiat din leafă 500 de lei. Marea creştere este de fapt marea scădere. Au nevoie de prostime la vot, de asta trâmbiţează de dimineaţă până seară că lefurile au crescut. Oamenii din alte sectoare se uită la noi şi ne acuză că ne-a crescut leafa, dar nu este adevărat. Guvernanţi vor să ne dezbine“, a spus un asistent medical.

Protestul a durat aproximativ o oră, însă activitatea în spital nu a fost afectată. Angajaţii spitalului ieşean spun că vor relua protestele săptămâna viitoare, imediat după sărbătorile de Paşte.

Şi în Capitală zeci de angajaţi ai Institutului de Pneumologie "Marius Nasta” şi ai Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş” au protestat joi în faţa celor două unităţi medicale, fiind nemulţumiţi de reducerea sporurilor, care înseamnă o scădere a veniturilor lunare de până la 1.300 de lei, mai ales în cazul asistenţilor şi al infirmierilor. Liderii sindicali ai celor două unităţi au mers la discuţii la Ministerul Sănătăţii, însă nu au ajuns la niciun rezultat.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.