Sindicatul Cartel Alfa protestează, în zilele de joi şi vineri, în faţa Ambasadei Emiratelor Arabe Unite faţă de concedierea a trei angajaţi ai companiei Constanţa South Container Terminal. Este vorba despre operatori de pe macarale, printre care şi un lider de sindicat. Protestatarii solicită intervenţia şeicului Ahmed Bin Sulayem – conducătorul concernului DP World care operează terminalul portuar, dar şi a autorităţilor statului în rezolvarea acestei situaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cartel Alfa a transmis printr-un comunicat de presă că protestează la Bucureşti faţă de concedierea abuzivă de către compania Constanţa South Container Terminal (CSCT) a trei operatori de pe macaralele portal de cheu, în frunte cu Pavel Nicolae - liderul Sindicatului Uniport Constanţa South.

Pe data de 8 octombrie protestul a avut loc în jurul prânzului în faţa Ambasadei Emiratelor Arabe Unite din Capitală, iar pe 9 octombrie manifestarea va avea loc în acelaşi loc, între orele 9.30 – 11.30.

Protestatarii solicită intervenţia şeicului Ahmed Bin Sulayem – conducătorul concernului DP World care operează terminalul portuar.

“Conflictul dintre sindicate şi conducerea companiei Constanţa South Container Terminal intră în această etapă după ce, timp de două săptămâni, reprezentanţi ai mai multor sindicate membre CNS Cartel Alfa au protestat în faţa sediului administrativ al operatorului portuar, împotriva deciziei conducerii de a concedia liderul de sindicat şi cei doi operatori de macara, atitudinea managementului local al companiei rămânînd neschimbată”, a transmis Cartel Alfa printr-un comunicat.

Sursa citată menţionează că decizia de concediere, prin restructurarea celor trei posturi de operator de macara (din aproximativ 450 de posturi ocupate la nivel de companie), ridică multe semne de întrebare.

Cartel Alfa a precizat că anul trecut Compania Constanţa South Container Terminal (CSCT)  a avut un profit net de peste 9 milioane de euro, iar anul acesta, operaţiunile au continuat în aproape acelaşi ritm (datele oficiale arată o scădere cu doar 7% a activităţii comerciale în port pe primele şapte luni ale anului). 

“În timp ce concedia trei macaragii, compania a chemat în continuare salariaţi din timpul liber (inclusiv macaragii) pentru a efectua ore suplimentare. Compania, care în decizia de concediere a invocat dificultăţi determinate de pandemie, nu a recurs la sprijinul oferit de statul român pentru păstrarea locurilor de muncă în contextul crizei COVID-19. Pavel Nicolae, liderul Sindicatului Uniport Constanţa South, fusese declarat în 2007 (înainte de a deveni lider de sindicat) cel mai performant operator de macara portal de cheu din întregul concern internaţional DP World”, se mai precizează în comunicatul Cartel Alfa.

Protestatarii consideră că decizia de concediere a liderului de sindicat este una abuzivă şi solicită solicită autorităţilor statului să intervină pentru rezolvarea acestei situaţii.

Sindicaliştii au mai solicitat ca reprezentanţii Ambasadei Emiratelor Arabe Unite să transmită mesajul către conducerea concernului DP World din Dubai, operatorul companiei portuare CSCT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.