Un campus educaţional, în care vor învăţa copii de la grădiniţă şi până la liceu, a fost deschis luni în sectorul 4 al Capitalei, în incinta Liceului Tehnologic „Dacia” (fostul Colegiu Tehnic „Miron Nicolescu”).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul campus pune la dispoziţia elevilor condiţii moderne şi sigure de studiu, într-un ansamblu educaţional complet nou, după ce vechea clădire a acestui liceu, dată în funcţiune în urmă cu mai bine de 30 de ani, a fost complet reconfigurată şi modernizată.

Cu un regim de înălţime de S+P+3E şi o suprafaţă de 1.245 mp, campusul este alcătuit din mai multe corpuri de clădire pentru învăţământul preşcolar, gimnazial şi liceeal. Colegiul dispune de 22 sali de clasă, 5 ateliere, 4 laboratoare, 3 cabinete de curs.

Alături de aceastea, în campus au fost construite două cămine pentru elevi, cu o capacitate de 75 de camere de cazare, de 4 şi 6 locuri fiecare, o sală de sport precum şi o sală multifuncţională.

Elevii au la dispoziţie şi o cantină şi o sală multifuncţională cu o capacitate de peste 400 de locuri, în care aceştia vor putea susţine mini-recitaluri şi spectacole de teatru şi unde pot avea loc proiecţii de filme.

Pentru activităţile sportive, copiii vor putea folosi o sală de sport complet renovată, cu o suprafaţă de 570 de mp, precum şi două terenuri de sport în aer liber. În incinta campusului, cu o capacitate de 750 de elevi, sunt în curs de finalizare lucrările la o nouă gradiniţă, la care vor punea urma cursurile preşcolare un număr de 100 de copii.

Valoarea investiţiei este de 54 de milioane de lei, bani ce provin din fonduri europene, accesate prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa Prioritara 10 „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”, Obiectiv Specific 10.2 Creşterea gradului de participare la învăţământul profesional şi tehnic şi învăţare pe tot parcursul vieţii, cu o contribuţie în valoare de 15 milioane de lei din bugetul local al sectorului 4.

„În ultimii patru ani, sectorul 4  a reuşit să atragă aproape 100 de milioane de euro, bani pe care i-am investit în educaţie, în sănătate, în infrastructură şi în mediu. Trăim împreună efectul investiţiilor europenene în Sectorul 4. Datorită eforturilor făcute de Uniunea Europeană şi de autoritatea locală, avem în acest moment, foarte multe rezultate, drept pentru care vom continua investiţiile în sistemul educaţional, medical şi în protecţia mediului.”, a declarat primarul Daniel Băluţă.

Deschiderea a avut loc în prezenţa Ramonei Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, şi a europarlamentarului Victor Negrescu, vicepreşedintele Comisiei de Cultură şi Educaţie din Parlamentul European.

„Suntem impresionaţi de ceea ce am găsit aici, Uniunea Europeană este exact despre ceea ce am văzut astăzi în sectorul 4(…). Mă bucur că participăm la un proiect livrat, încheiat, bine gândit şi realizat, oferit înapoi comunităţii. Învestim în Noua Generaţie şi în învăţământ. Dacă educaţie nu e, nimic nu e. Vorbim practic despre o şansă de a ieşi din această pandemie mai puternici.(…). Tinerii merită cu siguranţă toate oportunităţile pentru a-şi dezvolta întregul potenţial, dar şi pentru a modela viitorul Uniunii şi pentru a prospera în contextul acestei tranziţii către verde şi către digital. Acest sistem de educaţie şi de formare profesională răspunde nevoilor reale ale economiei, dar în acelaşi timp, oferă cursanţilor abilităţile necesare pentru a se dezvolta atât pe plan personal cât şi pentru a deveni cetăţeni activi”, a declarat Ramona Chiriac.

Cât priveşte importanţa banilor europeni în dezvoltarea României, europarlamentarul Victor Negrescu a afirmat că fondurile nerambursabile pot fi obţinute numai cu proiecte concrete şi livrate la timp, aşa cum este cazul acestui complex pe care l-am deschis astăzi.

„Banii europeni reprezintă soluţia pentru dezvoltarea României, o şansă şi o oportunitate. Este nevoie de proiecte concrete, de implicare, iar autorităţile locale ale Primăriei Sectorului 4 au demonstrat că se pot accesa bani europeni”, a spus europarlamentarului Victor Negrescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.