Peste 450 de copii de la şcoli din apropiere de Sărata Monteoru, judeţul Buzău, iau parte, în premieră, la un exerciţiu organizat de Jandarmeria Română. Peste 200 de militari din mai multe structuri se pregătesc de intervenţie în eventualitatea producerii unor evenimente cu victime multiple în staţiuni – cutremure, accidente sau alte incidente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmeria Română organizează, în staţiunea balneo-climaterică Sărata Monteoru din judeţul Buzău, exerciţiul SAREX 2024.

Potrivit organizatorilor, ”în planificarea exerciţiului a fost luată în calcul crearea unor situaţii cu probabilitate crescută de a se produce în contextul unor evenimente publice care implică o participare numeroasă de persoane, organizate în mod frecvent în staţiuni turistice, dar şi simularea de cutremure cu un număr important de victime, accidente rutiere, luări de ostatici sau alte evenimente antisociale”.

La exerciţiu participă peste 200 de militari din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, inspectoratelor de jandarmi judeţene Bacău, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Neamţ, Prahova, Suceava, Grupării de Jandarmi Mobile Bacău şi Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia.

De asemenea, în diferite etape ale exerciţiului, în funcţie de ncecesitate, sunt angrenate efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I, Diviziei 2 Infanterie Getica, Direcţiei Regionale de Informaţii Moldova Sud, Serviciului Public Judeţean Salvamont Vrancea, Filialei Crucea Roşie Buzău şi ale Centrului Medical Judeţean Buzău.

Potrivit organizatorilor, la exerciţiu iau parte şi peste 450 de elevi de la şcoli din apropiere de Sărata Monteoru.

”Este pentru prima dată când folosim într-un astfel de exerciţiu elevi şi am decis să facem acest lucru pentru a putea forma în comportamentul acestora o serie de deprinderi practice despre modul în care trebuie să acţioneze în astfel de cazuri. Asta pentru că de fiecare dată, la orice acţiune cu caracter preventiv organizată în şcoli, elevilor li se prezintă întotdeauna doar variante teoretice ale modului de acţiune iar implicarea lor în mod direct într-un astfel de exerciţiu cred că este mult mai benefică pentru căpătarea deprinderilor necesare”, a spus comandantul IJJ Buzău Virgil Cueru.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.