Fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor Horaţiu Anghelescu şi ceilalţi trei administratori de societăţi suspecţi în dosarul de evaziune fiscală, în care joi dimineaţă s-au făcut percheziţii în trei judeţe şi în Bucureşti, vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit anchetatorilor, în urma percheziţiilor care au avut loc joi dimineaţă au fost aduse la audieri nouă persoane, între care şi cei patru administratori de firme vizaţi de anchetă. Aceştia, printre care şi fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor Horaţiu Anghelescu, vor fi cercetaţi în libertate, pentru evaziune fiscală.

27 de percheziţii au fost făcut, joi dimineaţă, în judeţele Buzău, Vrancea, Suceava şi în Capitală. Cele mai multe dintre acestea, 12, au fost efectuate în municipiul Buzău, în timp ce şapte percheziţii au avut loc în localităţi rurale buzoiene, patru în Bucureşti, iar în judeţele Vrancea şi Suceava, câte două.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi constituit un circuit infracţional în vederea eludării obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar - bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăţi comerciale controlate de către persoanele bănuite", precizau reprezentanţii Poliţiei.

Cele patru persoane ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţilor a mai multor achiziţii şi livrări de bunuri şi servicii, deducând ilegal TVA şi diminuând artificial impozititul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la peste 360.000 de lei.

Percheziţia făcută la fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor Horaţiu Anghelescu, care deţine mai multe societăţi comerciale în Buzău al căror sediu se află în locuinţa sa, a durat aproximativ cinci ore, la final poliţiştii ridicând mai mulţi saci cu documente.

Ulterior, Anghelescu a fost audiat la sediul Poliţiei Judeţene, unde a ajuns cu maşina personală, după ce a participat la percheziţia de la casa sa. 

Lui Anghelescu i s-a adus la cunoştinţă faptul că are calitatea de suspect în acest dosar, fiind vizată una dintre firmele sale care are ca obiect de activitatea construcţiile.

Iniţial, poliţiştii din Buzău au descins la locuinţa unei femei de 67 de ani în loc să intre în cea a lui Horaţiu Anghelescu. Femeia s-a speriat şi a început să plângă şi le-a spus anchetatorilor că au greşit şi că Anghelescu locuieşte la casa de lângă a ei.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Buzău au precizat că ”adresele respective nu sunt individualizate din punct de vedere cadastral”.

"Referitor la mandatele de percheziţie puse în aplicare în această dimineaţă de către poliţiştii buzoieni, care vizează persoane bănuite de evaziune fiscală, şi informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la greşirea unei adrese, precizăm că pentru fiecare locaţie în parte există mandate de percheziţie, doar că adresele respective nu sunt individualizate din punct de vedere cadastral", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Mihail Drăghiciu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.