Un număr de 25 de persoane, dintre care 23 de beneficiari şi 2 angajaţi, dintr-un azil din judeţul Buzău au fost depistaţi cu coronavirus. Este primul focar existent la acest moment, în judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, Roxana Kovacs,  23 de beneficiari din cei 25 câţi trăiesc în Căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Smeeni au fost depistaţi cu COVID-19.  Alţi 2 angajaţi ai instituţiei sunt de asemenea infectaţi, la acest moment.

Conform lui Kovacs, 2 dintre bătrâni sunt internaţi în spital, ceilalţi sunt trataţi şi monitorizaţi în cadrul azilului.

Focarul de la Smeeni este singurul din judeţul Buzău, la acest moment.

Judeţul Buzău a ajuns să numere, de la debutul pandemiei, un total de 8608 bolnavi de coronavirus.  Multe dintre focarele care au evoluat la nivelul judeţului au fost în spitale sau în cămine de ocrotire socială.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.