Ministrul Muncii Marius Budăi a afirmat că încă nu a fost o discuţie privind supraimpozitarea pensiilor speciale, neexistând prevederi în acest sens în PNRR, doar un articol care stipulează reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale. Despre reforma pensiilor speciale care apare şi în PNRR, ministrul PSD a explicat că are discuţii cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi cei ai Comisiei Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu am avut încă această discuţie (supraimpozitarea pensiilor speciale - n.r.) şi această variantă. Este o discuţie care excede prevederilor din PNRR. Proiectul lucrat de Ministerul Muncii împreună cu ministerele de resort nu are, în acest moment, prevederi de fiscalitate, pentru că nu avem acest lucru cuprins în PNRR şi în reforma pensiilor”, a afirmat Marius Budăi, luni la Antena 3.

Chestionat cum va arăta reforma pensiilor speciale, ministrul Muncii a precizat că poartă discuţii cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi cei ai Comisiei Europene.

„Am prezentat timp de o oră proiectul de lege şi l-am dezbătut articol cu articol. Proiectul de lege prevede exact ce spune PNRR, şi anume reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale, aşa cum se comunică în spaţiul public, reducerea a ceea ce înseamnă cheltuieli per total şi, bineînţeles, aspecte legate de perioade asimilate sau nu sau de un stagiu de cotizare. În PNRR este scris foarte clar stagiul de cotizare minim similar cu stagiul minim  din sistemul public de pensii. Sunt prevederi pe care vi le voi comunica în mod transparent şi cât mai clar la finalul discuţiilor cu Banca Mondială şi cu Comisia Europeană”, a explicat Budăi.

MInistrul Muncii a adăugat că, „atunci când vom avea forma finală agreată şi cu Comisia Europeană, va fi depus proiectul de act normativ în Parlamentul României pentru dezbatere”.

„Liderii coaliţiei, preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi premierul Nicolae Ciucă, au fost extrem de fermi şi de clari că nu va fi o ordonanţă de urgenţă. Am explicat acest lucru Comisiei Europene. A apreciat Comisia Europeană acest mod de abordare şi acest mod de lucru în primul rând”, a conchis Marius Budăi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.