Poliţiştii bucureşteni au deschis vineri 18 dosare penale unor persoane care au prezentat adeverinţe false emise de angajator pentru a-şi justifica deplasările.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 01.05, în cadrul acţiunilor de verificare a măsurilor privind restricţionarea circulaţiei, poliţişti din cadrul Direcţiei  Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada Rutieră, au întocmit 18 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals sub semnătură privată. În urma verificării documentelor prezentate , a unor adeverinţe emise de angajator, s-a stabilit că persoanele în cauză, fie aveau contractele de muncă suspendate, fie nu au fost niciodată angajaţi ai societăţilor respective”, anunţă Poliţia.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea unităţilor de parchet, urmând a se stabili modul în care persoanele respective au intrat în posesia adeverinţelor.

”Va informăm că aceste acţiuni continuă şi încercările de eludare a legii vor fi descoperite. Falsul în declaraţii este infracţiune şi este pedepsit de legea penală”, amintesc poliţiştii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.