Autorităţile din Botoşani redeschid, din data de 11 septembrie, locurile de joacă în aer liber, urmând ca administratorii acestora să facă dezinfecţia de cel puţin două ori pe zi, să le doteze cu dispensere cu dezinfectant pentru mâini şi să asigure coşuri de gunoi închise cu capac acţionat cu pedală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Botoşani a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că din data de 11 septembrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis redeschiderea locurilor de joacă în aer liber. Hotărârea este însoţită de mai multe măsuri care trebuie luate de administratorii locurilor de joacă.

“Efectuarea dezinfecţiei de cel puţin două ori pe zi cu produse biocide avizate/autorizate în acest scop; dezinfecţia se va efectua după un program stabilit de către administratorul locurilor de joacă şi în funcţie de programul şcolarilor; Dotarea cu dispenser cu dezinfectant pentru mâini acţionat cu pedală/senzor; Asigurarea unui număr adecvat de coşuri de gunoi închise cu capac acţionat cu pedală, pentru colectarea selectivă a deşeurilor”, se arată în comunicatul Prefecturii Botoşani.

De asemenea, trebuie puse afişe cu regulile specifice pentru utilizarea locurilor de joacă.

Prefectul de Botoşani, Dan Nechifor, a transmis că decizia a fost luată având în vedere că la nivelul judeţului contextul epidemiologic este favorabil. 

“Redeschidem locurile de joacă cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară. Decizia vine ca urmare a contextului epidemiologic favorabil în care se află judeţul Botoşani faţă de alte judeţe”, a declarat prefectul judeţului Botoşani.

De la începutul pandemiei, în judeţul Botoşani au fost confirmate aproape 1.400 de cazuri de COVID-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.