Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Bogdan Ivan a afirmat, întrebat dacă am putea vedea implementat în România portofelul digital european şi ce va conţine acesta, că este un concept care se integrează cu aplicaţia unică a statului român, care este în lucru. „Avantajul foarte mare atunci când vorbim despre portofelul digital european este faptul că este interconectat şi cu nodul eIDAS. De asemenea, finalul anului 2024, începutul anului 2025, de asemenea, avantajul foarte mare pentru oameni este faptul că cetăţenii români, care se află într-o altă ţară vor putea să aibă parte de trasabilitate atunci când vorbim despre documentele lor personale”, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este un concept care se integrează cu ceea ce am spus mai devreme, cu acea aplicaţie unică a statului nostru. Avantajul foarte mare atunci când vorbim despre portofelul digital european este faptul că este interconectat şi cu nodul eIDAS. De asemenea, finalul anului 2024, începutul anului 2025, de asemenea, avantajul foarte mare pentru oameni este faptul că cetăţenii români, care se află într-o altă ţară vor putea să aibă parte de trasabilitate atunci când vorbim despre documentele lor personale, când vorbim despre documentele care atestă vechimea în muncă, de exemplu”, a afirmat Bogdan Ivan, întrebat dacă am putea vedea implementat în România portofelul digital european şi ce vom putea pune în el, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Ministrul Cercetării a mai explicat că, în cazul în care este „un cetăţean român care munceşte acum în Spania şi va ieşi la pensie acolo, automat datele referitoare la vechimea sa în muncă din România vor putea fi partajate cu cele din Spania şi nu va mai fi nevoit omul să vină până în România, să piardă câteva zile pe la ghişee şi să scoată documente doveditoare ale muncii”.

„Aşa că vorbim despre documentele personale, documentele care atestă vechimea în muncă, documentele de studii. Acestea sunt principalele prevederi pe care le va conţine”, a mai precizat Ivan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.