Cinci echipamente de radioterapie, 277 de maşini de anestezie pentru blocurile operatorii şi echipamente pentru unităţile de primiri urgenţe vor fi achiziţionate pentru dotarea mai multor spitale, a anunţat, vineri, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ieri (joi, n.r.) s-a lansat licitaţia pentru achiziţionarea a cinci echipamente de radioterapie (...), vor fi achiziţionate la nivel naţional, pe fondurile de la Banca Mondială”, a spus ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Ministrul a precizat că echipamentele de radioterapie vor ajunge până la sfârşitul anului la Institutul Oncologic Bucureşti, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei din Constanţa şi Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei din Galaţi.

"Spitalele sunt parte a unei strategii a Băncii Mondiale, această achiziţie trebuia începută demult. Radioterapia este o problemă, sunt liste de aşteptare de până la patru, cinci luni pentru pacienţi”, a subliniat ministrul.

Florian Bodog a adăugat că urmează să fie lansată o licitaţie pentru încă şapte echipamente de radioterapie.

De asemenea, ministrul a spus că vor fi achiziţionate 277 de maşini de anestezie de trei tipuri, destinate blocurilor operatorii din aproximativ 50 de unităţi sanitare. Acestea vor fi livrate până la sfârşitul lunii, urmând să fie asigurată inclusiv pregătirea personalului care le va utiliza.

Ministrul Sănătăţii a mai anunţat că au fost finalizate contractele de furnizare a echipamentelor specifice unităţilor de primiri urgenţe din 68 de spitale regionale, strategice, institute medicale, spitale judeţene, spitale de pediatrie şi spitale de suport.

"În cadrul acestui proces au fost achiziţionate ventilatoare, echipamente de monitorizare, ecografe pentru 68 de spitale, valoarea totală fiind de 3,91 de milioane de euro, tot prin Banca Mondială”, a precizat Bodog. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.