Oraganigrama Ministerului Sănătăţii va suferi câteva modificări, printre care crearea Direcţiei de inspecţie sanitară, a Direcţiei de programe, nu doar de sănătate, a Centrului de resurse umane şi includerea Institutului Cantacuzino în structura instituţiei, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. El a spus că doreşte şi modificarea legii rezidenţiatului, astfel încât spitalele să poată angaja rezidenţii de care au nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu modificăm organigrama, aşa de dragul schimbării, ci pentru că dorim să realizăm direcţii importante şi să includem Institutul Cantacuzino, preluat de la Cercetare, în schema Ministerului Sănătăţii. Aşadar, vom crea o direcţie pentru inspecţia sanitară, acum este un departament, ori inspecţia sanitară are un rol foarte important. Apoi, vom crea o direcţie de programe, care va cuprinde toate programele şi nu numai acelea de sănătate. Odată cu înfiinţarea acestei direcţii, vom putea urmări unde se duc banii. Şi, de asemenea, începem constituirea unui centru de resurse umane”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Pentru realizarea centrului de resurse umane este nevoie mai întâi de aprobarea unui stat de funcţii şi angajarea personalului.

”Aşteptăm mai întâi să fie aprobat statul de funcţii.  Apoi, vom face angajări, avem deja angajaţii Departamentului de resurse umane, dar este nevoie de mai mult personal. Apoi, vom  cere Direcţiilor de Sănătate Publică să solicite spitalelor o situaţie privind medicii şi asistenţii pe care îi au în prezent, dar şi necesarul estimat de cadre medicale pentru următorii 20 de ani, la fel şi pensionările. Crearea acestui centru face parte din strategia Guvernului. Noua structură va gestiona resursele umane în sănătate. Cu o astfel de viziune, vom putea şti care este necesarul de medici şi asistenţi de care are nevoie sistemul. Datele colectate vor fi transmise şi Ministerului Educaţiei şi implicit universităţilor, care vor putea stabili cifra de şcolarizare pentru fiecare an academic în funcţie de necesarul de cadre medicale”, a mai spus Bodog.

În acest context, ministrul Sănătăţii are în plan şi modificarea legii rezidenţiatului, astfel încât spitalele să poată angaja rezidenţii de care au nevoie.

“Strategia noastră vizează păstrarea în ţară a medicilor şi asistenţilor. De anul viitor, dorim ca spitalele să-şi poată angaja rezidenţi, în funcţie de necesar. Sunt spitale cu exces de medici. Este bine ca spitalele să aibă această posibilitate şi nu numai centrele univeristare”, a mai spus ministrul Sănătăţii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.