Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, aflat la final de mandat, a declarat, miercuri, că o problemă identificată atunci când a fost numit ministru a fost cea legată de practica împuternicirilor în funcţii de conducere. El a menţionat că în 2021, din cele 13.219 funcţii de conducere, erau vacante 4.288, iar în cei doi ani şi jumătate ai mandatului său a iniţiat 7.362 de proceduri de concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere vacante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”O altă problemă structurală, dincolo de deficitul de personal, pe care am identificat-o la preluarea mandatului a fost cea legată de practica împuternicirilor în funcţii de conducere. Efectele acestei probleme au avut un impact negativ asupra activităţii structurilor MAI în ultimii ani. Împuternicirea trebuie să fie o măsură excepţională şi nu o regulă. Prin urmare, am acţionat pentru scoaterea la concurs a posturilor de conducere pentru a remedia această situaţie anormală şi care vulnerabiliza profund sistemul. Din totalul celor 13.219 funcţii de conducere existente la nivelul anului 2021, erau vacante atunci 4.288. În aceşti doi ani şi jumătate ai mandatului meu au fost iniţiate 7.362 de proceduri de concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere vacante şi s-au emis aproape 4.000 de acte administrative de numire în funcţie”, a afirmat Lucian Bode. 
 
El a explicat că a luat aceste măsuri “pentru a garanta stabilitatea în funcţiile de conducere, pornind de la premiza că niciun sistem nu poate performa cu soluţii de avarie dată de împuterniciţii pe funcţie”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.