Specialiştii avertizează asupra apriţiilor frecvente ale ale viperelor de stepă în zona Perişor din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi recomandă respectarea traseelor turistice aprobate. Nerespectarea acestora expune turiştii la posibile muşcături ale şerpilor veninoşi. În weekend-ul care a trecut peste 8.300 de turişti au vizitat plajele sărbatice din sudul Rezervaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere semnalarea de către inspectorii cu drept de control şi monitorizare a frecventelor întâlniri a viperei de stepă în zona Perişor, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării atenţionează asupra respectării traseelor turistice aprobate. Nerespectarea acestora şi accesul în zonele frecventate de această specie de şerpi veninoşi, foarte activă în această perioadă, expune vizitatorii la pericolul muşcăturilor”, au transmis, luni, pecialiştii.

Aceştia apreciază, în urma monitorizărilor, că cea mai abundentă populaţie de viperă de stepă (Vipera ursinii moldavica) – specie vulnerabilă- se află în zona Perişor-Periteaşca din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD).

Totodată, specaliştii au anunţat că în weekend s-a înregistrat afluenţă de turişti pe plajele sălbatice din sudul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, iar plajele Vadu, Corbu şi Midia au fost din nou pline.

”În cele două zile de weekend au fost estimaţi aproximativ 8.300 de turişti şi 1.220 de autovehicule, Plaja Vadu fiind cea care a înregistrat cel mai mare număr de turişti pe zi, respectiv 3.000 sâmbătă şi 4.000 duminică, de asemenea şi cel mai mare număr de autovehicule (500 pe zi). Din păcate, mulţi dintre cei sosiţi pe aceste plaje sălbatice, neamenajate, continuă să ignore indicaţiile de pe panourile de informare amplasate în zonă şi pun presiune pe habitatele naturale costiere, iar pentru aceste fapte sunt sancţionaţi. Pentru contravenţiile constatate, au fost aplicate în total 46 de sancţiuni dintre care 22 de amenzi în valoare de 21.200 lei şi 24 de avertismente”, a mai transmis RBDD.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.