Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că reprezentanţi ai Ambasadei Turciei la Bucureşti au semnalat autorităţilor din România faptul că, în punctul de trecere a frontierei de la Siret, câteva sute de camioane înmatriculate pe numele unor transportatori turci sunt blocate din cauza protestelor care au loc în România în vamă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”E vorba de o situaţie apărută la Siret, unde, mi-a fost semnalat de către ambasadorul turc în România, sunt câteva sute de camioane turceşti pe partea ucraineană, turceşti, repet, care fiind blocată vama nu pot să tranziteze. S-a semnalat situaţia că au rămas fără apă, fără mâncare”, a afirmat Sorin Grindeanu, vineri seară, la Antena 3. 
 
El a precizat că situaţia a fost adusă şi la cunoştinţa altor membri ai Guvernului României.
 
Întrebat dacă este vorba despre camioane care transportă cereale din Ucraina, Grindeanu a răspuns că nu poate preciza cu ce sunt încărcate camioanele.
 
În ultimele zile, inclusiv vineri seară, traficul în punctul de trecere a frontierei Siret din judeţul Suceava a fost perturbat din cauza protestelor fermierilor şi transportatorilor care au mers pe drumul care duce către vamă cu zeci de tractoare, camioane şi alte autovehicule.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.