Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Slovenia, unde sunt prognozate inundaţii în unele regiuni şi căderi masive de zăpadă, cu risc de avalanşe, în Alpii Iulieni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Slovenia că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, începând cu 9 decembrie 2020, s-au emis atenţionări pe termen scurt privind posibile inundaţii în regiunile sud-vestice ale Istriei slovene, Dragonja, Strunjan şi Sečovlije, ca urmare a revărsării râurilor după ploile abundente din ultimele zile şi topirii zăpezilor, precum şi riscul formării de avalanşe în Alpii Iulieni, ca urmare a căderilor semnificative de zăpadă. Regiunea Văii Vipava, cu râul Vipava şi afluenţii săi, ar putea fi inundată, în timp ce în alte zone, precum Notrjanska, nivelul apelor ar putea creşte considerabil", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de MAE.

Temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 5-10 grade C, cu uşoare creşteri în zonele sud-vestice, de coastă, de până la 10 grade Celsius. Se va forma ceaţă în cea mai mare parte a zonelor centrale şi de est ale R. Slovenia. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +38640980068.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de internet https://ljubljana.mae.ro, www.meteoalarm.eu şi  www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.