Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Japonia, unde din cauza ploilor torenţiale există riscul producerii de inundaţii şi alunecări de teren, în regiunea estică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Japonia, partea de est a ţării, că, în conformitate cu informaţiile distribuite de Agenţia Meteorologică niponă, există riscul producerii de inundaţii şi alunecări de teren, din cauza ploilor torenţiale, în prefecturile Nagano, Kanagawa, Tokyo, Saitama, Chiba, Ibaraki, Tochigi, Fukushima şi Miyagi.

Cetăţenii români sunt rugaţi să manifeste atenţie sporită dacă se află sau tranzitează zonele afectate, să urmeze sfaturile autorităţilor locale şi să urmărească îndeaproape informaţiile distribuite de autorităţile nipone competente.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Japonia: +81(0)3-3479-1804, +81(0)3-3479 0431, +81(0)3-3479-0432, apelurile fiind redirecţionate către Centru de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Tokyo: +8180-4461-4465.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://tokyo.mae.ro, www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii utile şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.