Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, în colaborare cu Primăria Capitalei, a devenit, de luni, în urma contractului de atribuire semnat de ministrul Mediului, administratorul Parcului Natural Văcăreşti până în 2027.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atribuirea Parcului Natural Văcăreşti către un administrator este momentul care încheie întregul proces derulat de minister în ultimii cinci ani pentru declararea primului parc urban din România şi a celui mai mare din Europa Continentală. Practic, din acest moment poate începe elaborarea planului de management al ariei naturale protejate. Acest plan va veni inclusiv cu propuneri de amenajare a Parcului Natural pentru ca populaţia să se bucure de un spaţiu de recreere unic în România. Mă aştept ca Parcul Natural Văcăreşti să devină un reper turistic natural pentru întreaga ţară, dar şi pentru turiştii străini şi o resursă de spaţiu verde pe care fiecare dintre aceştia să o aprecieze”, a declarat Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Ea a adăugat că, prin contractul semnat, Parcul Natural Văcăreşti va fi sub paza rangerilor, care vor asigura supravegherea zonei şi vor asigura monitorizarea stării de conservare a speciilor.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În luna mai a anului trecut, printr-o hotărâre de Guvern, Parcul Văcăreşti a fost declarat parc natural, devenind, astfel, arie naturală protejată.

În decembrie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat în unanimitate un proiect de hotărâre privind încheierea unui protocol de colaborare dintre Primăria Capitalei şi Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti pentru administrarea comună a Ariei Naturale Văcăreşti.

Parcul Natural Văcăreşti este primul parc natural urban din România, are 184 de hectare, se află la patru kilometri de centrul Bucureştiului, iar 10 la sută din populaţia oraşului beneficiază direct de existenţa lui. 

Naşterea parcului este ”datată” în mai 2012, când revista National Geographic a publicat un articol care se intitula ”Delta dintre blocuri”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.