Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) solicită public Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) prelungirea programului magazinelor, în perioadele 19-24 decembrie 2020 şi 28-31 decembrie 2020, cu o oră, de la ora 21.00 până la ora 22.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere apropierea Sărbătorilor de Iarnă, dar şi restricţiile în vigoare pentru prevenirea răspândirii Covid-19, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România – AMRCR supune din nou atenţiei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă solicitarea ca în perioadele 19-24 decembrie 2020 şi 28-31 decembrie 2020, programul magazinelor să fie prelungit de la ora 21.00 până la ora 22.00”, arată asociaţia.

Solicitarea AMRCR are în vedere atât măsurile suplimentare de prevenţie luate la nivelul magazinelor, precum şi situaţia epidemiologică la nivel naţional şi scăderea numărului de cazuri.

 ”Prin măsura prelungirii programului magazinelor vor fi respectate în continuare măsurile de siguranţă sanitară în cadrul restricţiilor deja stabilite prin cadrul legal stabilite de Hotărârea de Guvern, pentru circulaţia persoanelor în afara domiciliului până la ora 23.00. Apreciem că decizia prelungirii cu o oră a programului de funcţionare a magazinelor ar oferi o mai mare flexibilitate pentru consumatori şi va permite o fluidizare eficientă a traficului de clienţi, asigurând accesul consumatorilor la produsele şi cadourile pe care aceştia îşi doresc să le achiziţioneze în această perioadă”, arată AMRCR

Asociaţia estimează o creştere a traficului în magazine cu cel puţin 20% în zilele premergătoare Sărbătorii Crăciunului şi Anului Nou.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.