Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită demiterea directorului Liceului Ovidius din municipiul Constanţa pentru colectarea de la elevi a unor sume pentru printarea lucrărilor, prezentând în acest sens o chitanţă cu ştampila unităţii de învăţământ care atestă primirea de la un elev a unei sume de 200 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
AEC a transmis, sâmbâtâ, printr-un comunicat de presă, că strângerea acestor sume de bani este ilegală. 
“În urma investigării fenomenului colectării de fonduri ilegale de la elevi şi părinţi, AEC a primit de la elevii din Liceul Teoretic Ovidius o chitanţă cu ştampila unităţii de învăţământ, ce atestă primirea de la un elev al liceului suma de 200 de lei pentru cheltuieli reprezentând ”contravaloare copii xerox”. Colectarea acestor sume este complet ilegală, iar implicarea conducerii liceului este evidentă. Printr-un calcul matematic simplu, presupunând că aceeaşi sumă de 200 de lei este cerută de la fiecare clasă, banii strânşi ilegal de conducere ar ajunge la sume de până la 5600 de lei”, se arată în comunicat.
AEC reaminteşte că o situaţie similară s-a înregistrat la Liceul Callatis din Mangalia, iar în acel caz directorul a fost demis, iar asociaţia a depus pe numele acestuia plângere penală pentru luare de mită. 
Asociaţia Elevilor din Constanţa acuză directorul de la Liceul Ovidius că nu a făcut niciun efort pentru a stopa această colectare de fonduri. 
“Doamna director Cristina Anghel este director al unităţii de învăţământ de aproximativ 20 de ani, timp în care nu a depus niciun efort în vederea stopării unor astfel de colectări ilegale de fonduri. Mai mult, în urma discuţiilor din spaţiul public cu privire la fenomen, aceasta a avut tupeul să închidă xeroxul liceului şi să forţeze elevii să înveţe în condiţii precare, în loc să folosească banii pe care îi primeşte de la stat pentru şcoală, bani plătiţi, în fapt, tot de părinţi, prin taxe şi impozite. Mai multe cadre didactice au transmis elevilor în decursul săptămânii că nu mai sunt bani de xerox şi că ar trebui să vorbească cu părinţii, nu cu direcţiunea care nu face altceva decât să se incrimineze, să recunoască că strângea bani în mod ilegal de la elevi, şi să dea dovadă de teribilism”, a mai precizat Asociaţia Elevilor din Constanţa 
AEC mai cere stoparea oricărei forme de fond al şcolii/clasei din întreg judeţul, iar dacă fenomenul nu va fi stopat, vor fi depuse plângeri penale pe numele tuturor directorilor responsabili.
De asemenea, AEC solicită demiterea directorului de la Liceul Ovidius din Constanţa. 
“Solicităm Inspectoratului Şcolar Judeţean să o demită pe doamna director Cristina Anghel pentru încălcarea contractului de management şi să scape elevii din Constanţa de toţi directorii ce participă la acest fenomen ilegal”, a mai transmis AEC.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.