Aproape 2.000 de mesaje care incitau la acţiuni teroriste, promovate în nouă limbi, au fost identificate de către specialişti în combaterea terorismului din România, Belgia, Franţa şi Olanda pe 35 de platforme online, transmite Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), care precizează că mesajele au fost reclamate administratorilor platformelor, pentru a fi îndepărtate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În zilele de 29 şi 30 noiembrie, poliţiştii din cele patru ţări europene, sub coordonarea Europol, au desfăşurat acţiuni pentru combaterea propagandei teroriste şi a materialelor promovate de grupuri teroriste, anunţă IGPR.

Din datele existente reiese că membrii grupărilor teroriste folosesc şi reţelele de socializare pentru radicalizarea, recrutarea şi instigarea la acţiuni extremiste, menţionează poliţiştii. Ei arată că specialiştii în combaterea terorismului s-au întâlnit la Haga pentru a identifica măsuri pentru îndepărtarea de pe internet a mesajelor care incită la acţiuni teroriste şi violente.

În urma activităţii comune a poliţiştilor participanţi, au fost identificate 1.814 mesaje care incitau la acţiuni teroriste şi violente, promovate în nouă limbi, pe 35 de platforme online, precizează reprezentanţii IGPR. Mesajele au fost reclamate administratorilor platformelor, pentru ca aceştia să ia măsuri în vederea îndepărtării lor, mai arată poliţiştii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.