Aproape 100.000 de hectare păduri de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva au fost afectate de fenomene meteo extreme, la începutul lunii februarie. Cele mai mari probleme au fost cauzate de vântul puternic în pădurile Direcţiei Silvice Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Romsilva, fenomenele meteo extreme de la începutul acestei luni au afectat în total 98.000 de hectare păduri de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor -Romsilva, după o primă evaluare a pagubelor fiind identificat un volum al arborilor doborâţi de vânt de circa 748.000 de metri cubi.

Din acestea, pe o suprafaţă de 1.058 de hectare s-au înregistrat doborâturi în masă, volumul estimat al pagubelor fiind de circa 290.000 metri cubi.

"Cele mai mari doborâturi au fost înregistrate în pădurile de stat administrate de Direcţia Silvică Mureş, cu un volum de 208.000 metri cubi şi o suprafaţă de 12.590 hectare, urmată de Direcţia Silvică Argeş, cu un volum al doborâturilor de vânt de 152.000 metri cubi şi o suprafaţă de 4.057 hectare, şi Direcţia Silvică Prahova, cu pagube de 145.000 metri cubi şi 10.165 hectare afectate de fenomenele meteorologice înregistrate începând cu 4 februarie a.c.", arată sursa citată.

Pagube însemnate în pădurile de stat au fost înregistrate şi la direcţiile silvice Bacău, Covasna, Harghita, Covasna, Maramureş, Neamţ şi Suceava.

De asemenea, în pădurile aflate în alte forme de proprietate şi administrate de Romsilva s-au înregistrat, în total, doborâturi de vânt pe

Conform sursei citate, în prezent sunt întocmite documentele tehnice în vederea exploatării cu prioritate a arborilor doborâţi, pentru a asigura condiţiile ca suprafeţele afectate să fie reîmpădurite într-o perioadă de maxim doi ani.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare de păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional, şi asigură servicii silvice pentru circa 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.