Aproape 1.400 de poliţişti rutieri şi peste 340 de aparate radar se află, luni, pe şoselele din ţară, anunţă Ministerul Afacerilor Interne. În minivacanţa de Sfânta Maria au fost date amenzi de circulaţie de şase milioane de lei şi au fost reţinute aproape 1.600 de permise de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română a suplimentat numărul poliţiştilor aflaţi în stradă, în weekendul prelungit de Sfânta Maria. Aproape 1.400 de poliţişti rutieri sunt prezenţi, luni, în stradă şi vor folosi peste 340 de aparate radar.

Sunt monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1, A2 şi A3 şi sectoarele de drum spre punctele de trecere a frontierei, precizează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

În perioada 12-15 august, peste 20.000 de efective ale MAI - poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră - au asigurat ordinea publică la cele peste 600 de manifestări religioase, militare, cultural-sportive organizate în aceste zile.

În acest interval, au acţionat în total, la nivel naţional peste 4.200 poliţişti rutieri cu 340 de radare pe principalele artere de circulaţie, reţinând 1.571 de premise, cele mai multe pentru depăşirea vitezei - 671 şi pentru consum de alcool - 222.

Pentru nerespectarea legislaţiei, poliţiştii au aplicat peste 27.900 de contravenţii în valoare totală de peste 10.300.000 de lei, dintre care pentru fapte prevăzute de Codul Rutier, peste 6.000.000 de lei.

În cele trei zile, poliţiştii au identificat 52 de persoane date în urmărire naţională şi şase date în urmărire internaţională.

Totodată, poliţiştii au intervenit la peste 6.500 de evenimente, dintre care circa 5.300 sesizate prin numărul unic de urgenţă 112.

De asemenea, aproximativ 9.000 de patrule formate din poliţişti şi jandarmi au acţionat, în intervalul 12-15 august, pentru menţinerea siguranţei publice la evenimentele unde a participat un public numeros, de peste 859.000 de persoane, la nivel naţional.

Jandarmeria Română a gestionat, în cele trei zile, circa 400 de misiuni de asigurare a ordinii publice, intervenind la peste 160 de evenimente.

Jandarmii montani au fost şi ei solicitaţi să intervină în mai multe situaţii de risc pentru turişti, reuşind să salveze opt persoane.

Efectivele Poliţiei de Frontieră au fost suplimentate pentru reducerea timpilor de aşteptare la punctele de trecere a frontierei, unde în acest interval de timp au trecut pe sensul de ieşire peste 355.000 de persoane, iar pe cel de intrare 366.000, înregistrându-se o creştere cu aproape 20 la sută faţă de o zi normală. 

În ultimele trei zile, pompierii au intervenit la 263 de incendii şi la aproape 3.000 de solicitări pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 296 controale pe linie de prevenire a incendiilor, aplicând sancţiuni în valoare totală de aproape 120.000 de lei.

Aeronavele MAI au executat, între 12 şi 15 august, 46 de misiuni medicale, transportând către spitale persoane care au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă.

Totodată, elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie au executat şase misiuni în sprijinul structurilor operative ale MAI, inclusiv pentru monitorizarea traficului pe principalele artere rutiere naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.