Angajaţii Gărzii de Mediu Alba au intrat, miercuri dimineaţa, în grevă generală oprind orice activitate cu publicul, unii dintre funcţionari rămânând în birouri, în timp ce alţii stau pe rând pe scările sediului, purtând pancarte cu mesajul “Grevă generală” şi explicându-le celor care vin cu probleme la instituţie ce i-a determinat să recurgă la această formă de protest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angajaţii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Alba au întrerupt activitatea miercuri dimineaţă şi au intrat în grevă generală, urmând să nu desfăşoare niciun fel de activitatea de control sau cu publicul.

În această perioadă, o parte dintre funcţionari au rămas în birouri, în timp ce alţii stau pe rând pe scările sediului purtând pancarte cu mesajul “Grevă generală” şi explicându-le celor care vin cu probleme la instituţie ce i-a determinat să recurgă la această formă de protest.

"Suntem în grevă generală întrucât este o discrepanţă foarte mare între salariile funcţionarilor din domenii similare şi salariile angajaţilor Gărzii de Mediu, care nu au mai suferit modificări din anul 2009. De aceea, s-a declanşat greva generală pe durată nedeterminată. În această perioadă, angajaţii Gărzii de Mediu Alba se vor afla în grevă şi nu vor desfăşura nicio activitate specifică. Vom continua greva până la solicitarea revendicărilor noastre”, a spus Adam Paraschiva, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Alba şi liderul salariaţilor.

La rândul lor, cetăţenii care au venit miercuri dimineaţă la Garda de Mediu au înţeles protestul angajaţilor şi unii chiar au declarat că sunt solidari cu aceştia.

"E un protest îndreptăţit pentru că, din câte am aflat de la cei care stau în faţa sediului instituţiei, nu li s-au mai mărit salariile din anul 2009. Garda de Mediu este o instituţie importantă şi cred că angajaţii ei trebuie plătiţi corect astfel încât să nu închidă ochii dacă fac un control şi descoperă o problemă gravă de mediu”, a spus unul dintre cetăţenii veniţi miercuri dimineaţă la Garda de Mediu Alba.

Angajaţii Gărzii de Mediu din toată ţara au declanşat, miercuri, de la ora 8.00, greva generală pe termen nelimitat, indignaţi de inechităţile salariale din domeniul protecţiei mediului, în condiţiile în care salariile lor au rămas la nivelul din 2009. Pe timpul grevei, comisarii de mediu au rămas în birouri, astfel că nu vor desfăşura activităţi cu publicul, şi nici nu vor face controale. În măsura în care vremea le va permite, angajaţii vor protesta şi în faţa instituţiilor, potrivit liderilor sindicali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.