Conducerea Spitalului de Urgenţă Bârlad a declanşat, luni, o anchetă internă, după ce familia unui tânăr de 37 de ani, care a murit în timpul unei intervenţii chirurgicale, a reclamat că bolnavul a fost operat cu întârziere, la aproximativ 24 de ore de la internare, deşi ar fi avut simptome grave de boală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul unui tânăr de 37 de ani, care  a murit în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul de Urgenţă Bârlad, a ajuns în atenţia conducerii unităţii spitaliceşti, în urma plângerii făcute de către rudele bolnavului.

Potrivit acestora, bărbatul a fost operat la aproximativ 24 de ore de la internare, deşi ar fi prezentat simptome grave de boală, ceea ce, în opinia lor, ar fi impus o intervenţiee chirurgicală de intervenţie.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Bârlad susţin că pacientul ar fi murit din cauza ”unei situaţii de boală”, însă edificatoare în acest sens fiind concluziile medico-legale.

”La momentul internării, pacientul nu avea indicaţie operatorie, astfel încât nu era considerat o urgenţă. Medicul a încercat să-i salveze viaţa, însă nu a reuşit. Pacientul era cunoscut cu mai multe internări din cauza problemelor grave de sănătate pe care le avea. Însă, noi am declanşat o anchetă internă acest caz în care se va analiza dacă a fost respectat protocolul”, a declarat, luni, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Adrian Gheorghiu.

Conducerea unităţii medicale a dispus efectuarea autopsiei pentru stabilirea unui diagnostic anatomopatologic, care va fi edificator asupra cauzei morţii tânărului de 37 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.