Cei doi bebeluşi care au murit luna trecută la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi nu au luat bacteria Klebsiella din spital, ci, cel mai probabil, de la vizitatori, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul DSP Iaşi, Liviu Stafie a declarat joi că ancheta declanşată în cazul bebeluşilor morţi la Maternitatea Cuza Vodă arată că micuţii nu au contractat bacteria Klebsiella din spital, ci cel mai probabil de la aparţinătorii acestora, care i-au vizitat.

El a mai spus că au fost recoltate mai multe probe din spital, inclusiv de la angajaţi, iar rezultatele au fost negative.

"S-au recoltat de la începutul anchetei 29 de probe din spital. Au fost analizate din punct de vedere epidemiologic şi au fost negative", a precizat şeful DSP Iaşi, Liviu Stafie.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, dar şi conducerea Maternităţii Cuza Vodă din oraş au demarat anchete la sfârşitul lunii noiembrie, după ce doi bebeluşi născuţi prematur au murit, fiind infectaţi cu bacteria Klebsiella.

Cei doi bebeluşi cântăreau la naştere 1.700 de grame, respectiv 1.100 de grame si se aflau în Centrul de Terapie Neonatală din cadrul Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi.

Medicii spitalului au confirmat faptul că moartea bebeluşilor ar fi cauzată de infecţia cu bacteria Klebsiella, dar au precizat că probele bacteriologice luate în interiorul spitalului de pe echipamente, dar şi de la cadrele medicale nu au confirmat existenţa bacteriei, ceea ce ar însemna că infecţiile ar putea proveni din exteriorul unităţii medicale.

Directorul medical al maternităţii Cuza Vodă din Iaşi, Maria Stamatin a declarat că în spital, toate echipamentele sunt sterilizate corespunzător şi că există protocoale de îngrijire clar stabilite.

Medicul Maria Stamatin a explicat că este posibil ca bacteria să fi fost adusă în spital de către aparţinătorii copiilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.