Alţi 21 de deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara au fost confirmaţi cu noul coronavirus, ei neavând simptome sau modificări ale stării de sănătate. Testarea tuturor persoanelor încarcerate şi a angajaţilor penitenciarului continuă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Vă informăm că alte 21 de persoane custodiate de Penitenciarul Timişoara au fost confirmate pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acestea nu prezintă simptome asociate COVID-19/modificări ale stării de sănătate, iar conduita terapeutică le va fi asigurată în cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava", a transmis, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).
 
Procesul de testare a deţinuţilor şi angajaţilor continuă şi vizează identificarea tuturor cazurilor active şi instituirea măsurilor optime de intervenţie.
 
"Reiterăm că misiunile locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi, iar starea de spirit a deţinuţilor se menţine optimă. Administraţia locului de deţinere asigură atât baza materială necesară protecţiei individuale (echipamente şi dezinfectanţi), cât şi metodologia de lucru necesară susţinerii funcţionalităţii locului de deţinere", a arătat ANP.

Sâmbătă, ANP anunţa că nouă deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara au fost confirmaţi cu noul coronavirus, la o primă testare, ei fiind transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru tratament. Cei nouă erau cazaţi în aceeaşi cameră şi nu au interacţionat cu ceilalţi deţinuţi.

Ulterior, alţi zece deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, nouă dintre ei fiind transferaţi la Jilava, pentru tratament. Cel de-al zecelea este tratat de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara, decizia fiind determinată de riscurile asociate vârstei. Totodată, un poliţist de penitenciar a fost confirmat cu SARS-COV-2. Ca urmare, s-a dispus testarea tuturor deţinuţilor şi a angajaţilor Penitenciarului Timişoara.

Marţi, ANP arăta că alţi nouă deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara au fost confirmaţi cu noul coronavirus, ei fiind asimptomatici şi urmând a fi transferaţi la Penitenciarul-Spital Jilava.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.